plan

Općina Bednja gradit će dvije zgrade s ukupno 16 stanova, a interes mještana je velik

Objavljeno: 05.12.2021. 09:24

Zadnja izmjena: 05.12.2021. 09:42

U prostorijama vatrogasnog doma u Bednji održana je prezentacija plana izgradnje dviju stambenih zgrada sa 16 stanova. Prezentaciji je prisustvovalo 20-ak mladih ljudi zainteresiranih za realizacija ovog projekta u općini Bednja.

Načelnik Općine Bednja, Damir Poljak iskazao je zadovoljstvo odazivom te istaknuo kako je cilj planirane izgradnje zadržati mlade na području Općine.

– Općina Bednja je u proteklom razdoblju ishodila građevinsku dozvolu za novu prometnicu upravo zbog ideje izgradnje stambene zgrade za potrebe mladih obitelji koje želimo sačuvati na području Općine. Želja nam je da organiziraju život u našoj sredini koja je mala, ali koja ima sve preduvjete za kvalitetan život djece i mladih, ali i starijih građana. Našli smo potencijalnog investitora koji je prezentirao planove izgradnje, a mi kao Općina dajemo zemljište i komunalnu infrastrukturu, rekao je načelnik Poljak i dodao kako će upravo sudjelovanje Općine u području komunalne infrastrukture smanjiti financijska izdvajanja budućih stanara.

'Interes je velik'

Investitor objekta je tvrtka Izolamont d.o.o. čiji je direktor Zlatko Hercigonja izrazio zadovoljstvo suradnjom s Općinom Bednja i naglasio kako je interes mještana bio velik, a da područje Općine Bednje kojoj nedostaje smještajnih jedinica ima ogroman potencijal zbog svog prirodno povoljnog smještaja.

Komentari