općina petrijanec

Načelnik Posavec: Jedan mjesec besplatan vrtić svim polaznicima Dječjeg vrtića Bambi Petrijanec

Objavljeno: 20.04.2023. 08:57

Zadnja izmjena: 20.04.2023. 09:02

Općinski načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec potpisao je ugovor sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade o dodjeli financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini u iznosu od 29.040 eura.

Ugovore je uručila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić a potpisivanje je održano 18. travnja 2023. godine. Financijsku potporu ove godine ostvarilo je 110 općina, a njom je obuhvaćeno 3.639 djece vrtićke dobi, među kojima je i Općina Petrijanec kojoj su dodijeljena maksimalna financijska sredstva u iznosu od 29.040 eura.

- S ponosom mogu reći kako se naš trud i zalaganje uvijek isplati. Općina Petrijanec jedna je od osam Općina u Varaždinskoj županiji koja je ostvarila sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za sufinanciranje rada i boravka djece Dječjeg vrtića Bambi. Uz odobren projekt nadogradnje vrtića ovo je stvarno, lijepa vijest za naše najmlađe građane i njihove roditelje. Navedenim sredstvima roditelji polaznika Dječjeg vrtića Petrijanec bit će oslobođeni plaćanja cijene usluge vrtića za za jedan cijeli mjesec. Najvažnije je da nam je jasna trenutna situacija inflacije i povećanja cijena usluga i robe te smo se zato odlučili pomoći roditeljima ovim projektom - rekao je Posavec.

Komentari