4. put ove godine

Načelnik Šamec razveselio mališane Općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 16.12.2016. 16:03

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Već četvrti put ove godine u Općini Trnovec Bartolovečki su podijeljene naknade za novorođene. Nakon što je u travnju uručeno 17, početkom srpnja 10 i u rujnu 17, u petak je podijeljeno još 12 novih naknada, čime je ukupna brojka ove godine veća u odnosu na prošlu.

Prilikom podjele, načelnik Zvonko Šamec je naglasio kako je ovo najljepši mogući završetak godine budući da su nedavno potpisani ugovori za stipendiranje studenata, a sad su podijeljene i naknade za najmlađe mještane.

– U četvrtak smo donijeli novi proračun za iduću godinu u kojoj ćemo zadržati razinu izdvajanja za naše najmlađe mještane. I dalje ćemo pomagati u prvim mjesecima života malenih kada se roditelji sreću s velikim brojem novih troškova koji svakako nisu mali. Visoku razinu izdvajanja zadržali smo i kroz sufinanciranje ekonomske cijene vrtića, preko programa predškole te sufinanciranja raznih programa osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja sve do financijske pomoći za naše studente preko stipendija – izjavio je Šamec.

Roditeljima novorođenih uručen je iznos od 2.000 kuna za pokrivanje dijela troškova nabavke dječje opreme, dodataka dječjoj prehrani, ali i za razne druge potrebe koje su svakako velike u prvih nekoliko mjeseci života djeteta.

 

 

Komentari