2000 kn za prvo i drugo dijete

Načelnik Šamec u Trnovcu podijelio naknade za 17 novorođenih beba

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.10.2018. 15:13

Zadnja izmjena: 26.10.2018. 15:17

Nakon što je u travnju podijeljeno prvih deset naknada za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki, a u lipnju još 14, ovog je petka, u prostorijama Općine održana i treća ovogodišnja podjela naknada za novorođene i to za 17 beba.

Iznos naknade za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki je 2.000 kuna za svako prvo i drugo dijete u obitelji te po 500 kuna više za svako treće i sljedeće dijete. U trećoj podjeli roditeljima 17 beba je uručeno ukupno 35.500 kuna iz općinskog proračuna. 

Načelnik Općine, Zvonko Šamec, naglasio je kako se Općina posebice brine za najmlađe mještane kroz njihovo predškolsko obrazovanje.

– Uz ovu pomoć što se tiče novorođenih, izuzetno puno ulažemo u predškolski odgoj i na godišnjoj bazi to iznosi oko 2,7 milijuna kuna koje dajemo za to da djeca budu smještena u dječjem vrtiću. Financijski nam je to svake godine sve veći izdatak, ali iznimno sam sretan i jako je dobro da sve više djece ide u dječje vrtiće – kazao je Šamec prilikom podjele naknada.

Kako poručuju iz Općine, kada se zbroje sve mjere koje Općina financira, od potpora novorođenima, preko sufinanciranja cijene vrtića, raznih osnovnoškolskih programa pa sve do stipendiranja studenata, dolazi se do brojke od 3 milijuna kuna koja se godišnje izdvaja iz proračuna Općine

 

Komentari