Općina Jalžabet

Načelnik Solar potpisao ugovore za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina

Objavljeno: 24.11.2023. 13:44

Zadnja izmjena: 24.11.2023. 13:46

Foto: Općina Jalžabet

Načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar, potpisao je ugovore vezane uz Javni natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području Općine Jalžabet.

Općina Jalžabet objavila je 5. svibnja 2023. godine Javni natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području Općine Jalžabet. Poticaj se dodjeljuje osobama koje su nakon objave natječaja provele sljedeće aktivnosti:

  • energetska obnova nekretnine za stanovanje na području Općine Jalžabet
  • kupnja nekretnine za stanovanje na području Općine Jalžabet

Iznos poticaja za energetsku obnovu iznosi do 1.400,00 eura (100% opravdanih troškova), u slučaju ugradnje samo fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u izoliranom ili mrežnom pogonu, poticaj iznosi 700,00 eura. Iznos poticaja za kupnju nekretnine iznosi do 1.400,00 eura (100% opravdanih troškova).

Na natječaj se prijavilo deset kućanstva, te se u prostorijama Općine Jalžabet održalo potpisivanje i dodjela ugovora. Ovo je jedna od poticajnih mjera zadržavanja i doseljenja stanovništva koja se provodi već drugu godinu za redom. Natječaj se objavljuje u modalitetu trajnog poziva, do iskorištenja sredstava sukladno iznosu predviđenom u Proračunu Općine Jalžabet za 2023. godinu. Ostalo je još raspoloživih sredstava te će se prijave na natječaj i dalje obrađivati i odobravati redoslijedom zaprimanja sve do iskorištenja istih.

Komentari