općina vinica

Načelnik Štimec potpisao ugovore za projekt 'Zaželi biti zaposlena žena'

Objavljeno: 31.10.2022. 09:02

Zadnja izmjena: 31.10.2022. 09:02

U Općini Vinica potpisani su ugovori za projekt "Zaželi biti zaposlena žena" u sklopu ESF Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020".

Treću fazu ovog projekta provodi Općina Bednja zajedno s partnerima - Općina Vinica, Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje- Regionalni ured Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Projektom je za područje Općine Vinica planirano zapošljavanje tri žene u trajanju od 6 mjeseci. Predviđeno je da svaka od njih pruža potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika. Poslove koje će obavljati su pomoć u kući starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.  Osim potrebne pomoći za starije i nemoćne, ovim projektom pruža se prilika ženama da se privremeno zaposle.

- Vjerujem da će treća faza, kao i prethodne dvije faze, pokazati dvostruke pozitivne efekte jer osim što su teško zaposlive žene dobile priliku za zapošljavanjem, stariji i nemoćni mještani dobit će prijeko potrebnu pomoć i podršku u svakodnevnim životnim situacijama. Idući tjedan zaposlenim ženama bit će dodijeljeni i električni bicikli koji će im služiti kao prijevozno sredstvo u svakodnevnom obavljanju posla - rekao je načelnik Branimir Štimec.

Komentari