veliki bukovec

Načelnik Vrbanić: Svoj potencijal prepoznajemo u sportskim sadržajima i ugostiteljstvu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.03.2022. 10:29

Zadnja izmjena: 01.03.2022. 10:29

Nedavno je osnovana Turistička zajednica područja Centar svijeta koja uz područje postojeće Turističke zajednice Grada Ludbrega obuhvaća i područja okolnih općina Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ i Jalžabet.

Turistička je zajednica osnovana radi promicanja i razvoja turizma te gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na način da upravljaju destinacijom.

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić naglašava da je ovo samo još jedan oblik povezanosti ovog područja, na temelju kojeg će se lakše realizirati pojedini projekti.

– Prvenstveno smo se udružili jer smo vezana sredina. Ludbreg je naše gradsko i administrativno središte. Povezuje nas dosta toga, povezuju nas rijeke. A imamo projekte od ranije koje želimo pojačati – rekao je Vrbanić.

''Širenje cikloturizma i sportski sadržaji''

Dodao je da će, s druge strane, financiranje turističkih zajednica preko institucija te ministarstava turizma i kulture, kao i većine projekata biti vezano na udruživanje.

– Osiguravanje što više novaca iz nacionalnih i EU fondova počiva na udruživanju, ne samo turističkih zajednica, ali sad se baziramo na područje turističke djelatnosti. Povezani smo administrativno s gradom i okolnim općinama. Tu vidimo širenje projekta na bazi cikloturizma, povezivanja rijekama, kajak i kanu, sportskim sadržajima u smislu turizma. A također i da potaknemo projekte samih poduzetniku u turizmu radi proširenja ponude smještajnih kapaciteta i ugostiteljstva – kazao je načelnik Velikog Bukovca.

Područje općine Veliki Bukovec već je prepoznato preko, primjerice, izletišta Agroturizma Požgaj ili ribnjaka za rekreacijske aktivnosti. Namjera je uključiti i druge sadržaje u turističku ponudu.

– Interes nam je cikloturizam sa smještajnim kapacitetima tipa „bike&bed“, povezivanje s ludbreškim smještajnim kapacitetima. Imamo i mi vlasnike koji se mogu potaknuti kao privatni iznajmljivači, a upravo je i njihovo udruživanje i podrška projektima, kao i izlazak na tržište, bio razlog za udruživanje u Turističku zajednicu područja Centar svijeta – zaključio je načelnik Vrbanić.

Komentari