trodnevni projekt

Načelnik Zoran Hegedić sudjelovanjem u programu 'Europa za građane' Martinje proveo radno u Sloveniji

Objavljeno: 16.11.2016. 08:29

Zadnja izmjena: 16.11.2016. 08:38

Foto: Općina Breznički Hum

Mještani Brezničkog Huma su bogatim programu svečano obilježili blagdan Svetoga Martina, no načelnik Zoran Hegedić je sa svojim suradnicima samo Martinje ipak proveo radno u slovenskom Šmartnom ob Paki, blizu Celja.

Na svečanoj sjednici održanoj u četvrtak u nazočnosti brojnih gostiju, domaćini su predstavili sve najznačajnije događaje koji su obilježili godinu na izmaku, no Martinje su ipak odlučili proslaviti radno i u društvu s još trima općinama u zajedničkom projektu u sklopu programa "Europa za građane" - MDCP,  koji se od 11. do 13. studenoga održavao u slovenskom Šmartnom ob Paki blizu Celja.

U trima danima boravka u Deželi, 45-tero je sudionika ove radne kolonije iz Brezničkog Huma predstavilo kulturu i običaje svoga kraja 

U radnom druženju stopedesetero ljudi iz četiriju različitih zemalja, okupljenih oko zajedničkog projekta nazvanog MDCP (Interkulturalnost društva za veću participaciju građana), nastao je dokument potpisan na svečanosti i predstavljen uz kulturno-umjetnički nastup svih sudionika.

Načelnici četiriju općina: Vrnjačke Banje Ivan Radović, Wiessensteina Manfred Ebner, Šmartna ob Paki Janko Kopušar i Brezničkog Huma Zoran Hegedić zajedno  sa članovima svojih timova iz općina projekt su proveli u djelo.

Pritom je načelnik Općine Breznički Hum, Zoran Hegedić napomenuo kako su ovakvi projekti korisni jer se širi mreža poznanstava u kojoj se izmjenjuju iskustva i znanja, te se diže i standard općina sudionika.

- Danas sam upoznao predsjednika skupštine Vrnjačke Banje Ivana Radovića i načelnika općine Weissenstein Martina Ebnera, pa se nadam da ćemo uskoro usuglasiti zajedničke stavove oko nekih točaka i projekata te početi surađivati na planu zajedničkih interesa. - rekao je načelnik.

Komentari