prijateljska suradnja

Načelnik Zoran Hegedić u posjetu pobratimljenoj slovenskoj Općini Leskovec

Objavljeno: 11.01.2017. 19:03

Foto: Općina Breznički Hum

Iako je tek započela, 2017. godina je već poprilično zahuktala aktivnosti u Općini Breznički Hum. Uz činjenicu što će ovogodišnji Proračun općine za 10 milijuna kuna nadmašiti lanjski, aktivnosti oko traženja novih načina za pridobivanje sredstava iz europskih fondova u punom su zamahu.

Potvrđuje to i prvi ovogodišnji posjet načelnika Zorana Hegedića i njegovih suradnika pobratimljenoj slovenskoj općini Leskovec kod Krškog.

- Neformalni susret sa slovenskim kolegama i nezaobilazna svinjokolja bili su uvod u dogovore oko predstojećih projekata u kojima će dolazećih mjeseci zajedno sudjelovati općine Leskovec i Breznički Hum - napominje Hegedić.

Već je dobro poznato kako je lakše, ali i ugodnije poslovne dogovore riješiti uz domaće mesne delicije i kvalitetnu kapljicu, no to da se žitelji pobratimljenih općina rado sastaju i razmjenjuju iskustva na dobrobit razvitka obiju općina i da pritom još dobrano profitiraju europskim iznosima u općinske kase - činjenica je koja se ne smije zanemariti.

Tim je zanimljivije prijateljstvo i suradnja između slovenskoga Društva suhomesnate dobrote i općine Leskovec pri Krškem s jedne, i općine Breznički Hum s druge strane, čiji vatrogasci, udruge žena i glazbeni orkestri svojim aktivnostima produbljuju interese s obiju strana dviju država unutar europske granice.

Komentari