općina trnovec bartolovečki

Načelnik Zvonko Šamec podijelio nagrade uspješnim učenicima i mentorima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2019. 09:20

Zadnja izmjena: 06.07.2019. 09:23

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki u petak je priređen prijem za uspješne učenike, mentore i ravnateljice Osnovne škole Trnovec i Osnovne škole Šemovec.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, čestitao je učenicima, njihovim mentorima i ravnateljicama dviju škola te nagradio učenike za osvojeno jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i nastup na državnim natjecanjima.

Iz OŠ Trnovec, koja ima 328 učenika u 17 razrednih odjela te ukupno 50 djelatnika, nagrađeno je 23-oje učenika, kao i rukometna i nogometna ekipa, a za mentore je izdvojeno 7.000 kuna. Nagrađeno je i 24-ero učenika OŠ Šemovec te pjevački zbor škole, dok je za mentore osigurana nagrada u iznosu od 6.000 kuna.

Načelnik Šamec je istaknuo da je vrlo zadovoljan suradnjom s dvjema školama i njihovim ravnateljicama i učiteljima, dodavši da Općina Trnovec Bartolovečki svake godine izdvaja dobar dio proračuna za područje obrazovanja koje im je iznimno važno.

– Kad uzmemo u obzir sredstva za predškolu, školu, stipendije koje dajemo i sve ostalo vezano uz obrazovanje, godišnje to iznosi oko 4 milijuna kuna, što su doista velika sredstva koja se iz općinskog proračuna izdvajaju za te namjene, ali sretni smo što možemo pomoći na taj način – zaključio je Šamec.

Komentari