HGK ŽK Varaždin

Kako se tvrtke mogu uključiti u proces obnove putem HGK - Županijske komore Varaždin

Objavljeno: 04.01.2021. 18:39

Zadnja izmjena: 05.01.2021. 08:15

Vezano na situaciju nastalu nakon teškog potresa na području Sisačko-moslavačke i dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici proglasila stanje katastrofe za to područje te osnovala nacionalni Stožer koji će voditi proces obnove i koji će povezati aktivnosti svih sudionika u pružanju pomoći pri saniranju posljedica potresa.

Na čelu Stožera je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zamjenici su ministri Darko Horvat i Boris Milošević.

Prema najavama obnovi će se pristupiti sistematski s ciljem da ona bude optimalna kako bi novosagrađeni ili sanirani objekti zadovoljili sve stručne kriterije, kako bi gospodarstvo bilo potaknuto na novi start, a sve to uz uvažavanje psiholoških i socijalno-ekonomskih momenata kod stanovništva toga područja.

- Konačni cilj bio bi, uz promtno rješavanje vitalnih problema na terenu, cjelovita revitalizacija tog prostora. S ciljem da kroz sve državne institucije podržimo angažiranje naših tvrtki u procesu obnove pozivamo Vas da nam pošaljete kratku informaciju o mogućnostima da se Vaša tvrtka uključi u navedeni proces obnove. Intervencije na terenu bit će velikog opsega te će biti financirane iz domaćih i europskih izvora. Podaci bi trebali sadržavati djelatnost tvrtke (vrste proizvoda ili usluga koje možete ponuditi), vremensku raspoloživost te raspoložive kapacitete. Budući su se mnoge tvrtke već uključile u pomoć kroz donacije molimo Vas informaciju o tome kako bi to bilo evidentirano, javna objava podataka po želji. Sve podatke molimo šaljite na našu djelatnicu gospođu Kseniju Mikšaj, eMail: [email protected], dodao je predsjednik HGK - Županijske komore Varaždin Dragutin Gložinić.

Komentari