varaždinska županija

Nadolazeća sjednica Županijske skupštine u znaku zdravstva, donosimo detalje

Objavljeno: 22.05.2023. 09:20

Zadnja izmjena: 22.05.2023. 09:48

Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić danas je predstavio dnevni red nadolazeće 10. po redu sjednice skupštine koja će se održati ove srijede s početkom u 9 sati.

Naime, kako je rekao, prva točka sjednice odnosit će se na zdravstveni sustav Varaždinske županije povodom čega je pripremljena analiza zdravstvene službe u primarnoj medicini te kadrovske strukture kojima raspolažu županijske ustanove. Pritom će se prezentirati ulaganja u opremu, građevinske objekte te investicije kroz protekle godine. Također, predstavit će se i financija ulaganja u Opću bolnicu Varaždin te Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice. 

- S obzirom na kompleksnost ove prve teme, očekuje nas zasigurno opširna, ali kvalitetna rasprava. Zdravstvene ustanove na primarnoj razini kojima je osnivač županija završile su 2022. godinu s pozitivnim rezultatom, dok je Dom zdravlja prošlu godinu završio s još uvijek negativnim rezultatom. Opća i Specijalna bolnica ostvarile su manjak te korigirani manjak nakon prijenosa rezultata iz prethodnih godina - rekao je Križanić.

Od ostalih točaka, između ostalog, na dnevnom redu naći će se i prijedlog zaključka o prihvaćanju Prijedloga sporazuma o financiranju dovršetka realizacije projekta izgradnje Spinalnog centra radi povlačenja sredstva iz resornog ministarstva, prijedlog odluke o prihvaćanju Projekta obove zgrade upravitleja kompleksa dvorca Šaulovec te izvješća o radu županijskih ustanova i tvrtki.

Komentari