14.-16. rujna

Nadolazećeg vikenda održava se tradicionalni Međunarodni festival čipke u Lepoglavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.09.2018. 11:35

Zadnja izmjena: 12.09.2018. 11:35

Čipka je profinjena i lijepa i kao takva nudi brojne mogućnosti primjene u dizajnu. Na koji je način njena univerzalna ljepota iskorištena u oplemenjivanju brojnih proizvoda moći će se vidjeti na 22. Međunarodnom festivalu čipke koji će se u Lepoglavi održavati od 14. do 16. rujna.

- Grad Lepoglava će od 14. do 16. rujna biti čipkarsko središte, ne samo Hrvatske već Europe i ostatka svijeta. Na tome moramo biti zahvalni našim vrijednim čipkaricama, čuvaricama naše tradicije i baštine – poručio je gradonačelnik Škvarić ističući da su vrijednost i značaj Festivala prepoznati od strane predsjednice Republike Hrvatske pod čijim se visokim pokroviteljstvom Festival održava.

O bogatom festivalskom programu koji počinje u petak, 14. rujna predavanjima i radionicama na temu kulturne baštine, a nastavlja se svečanim otvorenjem Festivala uz podizanje festivalske zastave i vatromet, govorila je Karmen Šoštarić, voditeljica Zadruge lepoglavske čipke.

- Na Festivalu će se s proizvodima čiji je dizajn inspiriran čipkom predstaviti izlagači iz pet zemalja. I ove će se godine u okviru Festivala održati Sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata. S posebnim programom predstavit će se zemlja partner – Italija, a izdvojila bi zanimljivu modnu reviju, koncert Glazbenog ansambla Hrvatsko-talijanskog društva te tradicionalni nastup kulturno-umjetničkih društava – izdvojila je Karmen Šoštarić dio događanja.

Detaljan program možete vidjeti ovdje.

 

Komentari