CRVENI METEOALARM

Najava nevremena za varaždinsko područje - oluje, tuče i bujične poplave!

Objavljeno: 24.07.2020. 11:28

Zadnja izmjena: 24.07.2020. 11:31

Uključen je crveni meteoalarm, a iz Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda za poslijepodne najavljuju veliku promjenu vremena - pogotovo se to odnosi na sjever zemlje. Izdana su tako brojna upozorenja, uključujući i crveni meteoalarm. 

Hrvatski meteorolozi javljaju kako će danas biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Oblačnije će biti u drugom dijelu dana kada će češće biti oborina, a lokalno će oborina biti i vrlo obilno. Pogotovo se to očekuje na zapadu, uključujući i područje Varaždinske županije.

Moguća su i grmljavinska nevremena, puhat će uglavnom slab vjetar, uz pljuskove prolazno pojačan. Upozorenja su na snazi za cijelu zemlju, a moguće su bujične poplave i tuča.

Sjeverna i središnja Hrvatska pod najjačim su upozorenjem, crvenim meteoalarmom te znači da se njima predviđaju najopasniji vremenski uvjeti.

Za sjevernu i središnju Hrvatsku se prognozira obilna kiša uz izražene pljuskove te grmljavinsko nevrijeme, a moguće su i bujične poplave. Istra i sjeverna Dalmacija su pod narančastim meteoalarmom, i to zbog obilne kiše i grmljavinskog nevremena. Usto je moguća tuča, ali i bujične poplave. Središnja i južna Dalmacija su pod žutim meteoalarmom zbog izraženih pljuskova, a pod žutima alarmom su i otoci duž obale te Kvarner i Kvarnerić kao i zapadna obala Istre i to zbog jakog vjetra do 75 km/h.

Komentari