100 GODINA NK PODRAVINA

Najavljen novi izdavački pothvat sportskog novinara iz Ludbrega Nevena Jerbića te drugih sportskih entuzijasta

Objavljeno: 27.07.2018. 09:53

Zadnja izmjena: 27.07.2018. 10:03

Neven Jerbić, sportski novinar Radio Ludbrega jedan je od rijetkih sportskih novinara koji se bave i objavljivanjem knjiga o sportu.

Na nedavnoj promociji svoje posljednje knjige XX najavio je i novi projekt 100 godina NK Podravine, okrugla godišnjica ludbreškog nogometa obilježit će se sljedeće godine. Nakon opsežne monografije povodom 90-te godišnjice NK Podravina ovo će biti novi izdavački projekt u kojem će biti uključeni brojni sportski djelatnici i novinari ludbreškog kraja.

Svojim javnim istupima Jerbić uvijek namjerava potaknuti i druge kolege da se upuste u ovakve projekte. – Danas su knjige o sportu na lokalnoj razini postale pravi rariteti. Izgleda da stariji kolege više nemaju snage, a mladi još nemaju dovoljno hrabrosti. Ja ima sreće što imam podršku Grada Ludbrega i većine okolnih općina u ovakvim projektima, dodao je Jerbić.

U posljednjoj, šestoj knjizi ovog autora XX dio je posvetio naravno i košarci  te varaždinskim košarkaškim trenerima Cesaru, Mudrom i Todoriću, te ludbreškom košarkaškom klubu za koji je igrao. Na 163 stranice knjige  XX, u kojoj je napravio presjek svoje dvadesetogodišnje novinarske karijere objavio je tekstove i fotografije brojnih poznatih i manje poznatih sportskih aktera i događaja s ludbreške sportske scene ali i šire.

Na Radio Ludbregu vodi i uređuje emisiju o sportu Fair play te piše za Ludbreške novine. Do sada je objavio knjige o ludbreškoj košarci te košarci na županijskoj razini, kao svojoj prvoj sportskoj ljubavi te odbojci i hrvanju. U sportskom dijelu karijere osim košarke bavio se i rukometom, atletikom, te naravno nogometom.

Komentari