Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek najavio je smanjenje plaća svim zaposlenima u gradskoj upravi, te u svim ustanovama koje se financiraju iz Proračuna Grada Preloga.

- Situacija nije dobra, proračunski prihodi nam se smanjuju, gospodarstvo nam je u velikim problemima. Budućnost, svi vidimo, je neizvjesna. Moramo reagirati što prije i moramo početi od sebe“, rekao je gradonačelnik Kolarek.

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa neminovno će doći do smanjenja gospodarskih aktivnosti kako na području Preloga, Međimurske županije tako i na području cijele zemlje i šire.

Smanjenje od 15 posto

Gradonačelnik Kolarek, u dogovoru sa zamjenikom Zdravkom Kvakanom, donio je odluku o smanjenju plaća od 15 posto svim zaposlenima u gradskoj upravi te svim ustanovama, koje se financiraju iz Proračuna Grada Preloga. Gradskom vijeću Grada Preloga biti će upućene mjere za pomoć gospodarstvenicima s područja Preloga, koje će se odnositi na plaćanje i naplatu određenih davanja, koje su u nadležnosti Grada Preloga (komunalna naknada, porez na potrošnju, zakup prostora za uslužne djelatnosti, zakup javnih površina na području Grada Preloga).

Vitalne investicije

O donošenju tih mjera odlučivat će Gradsko vijeće Grada Preloga, na svojoj sljedećoj sjednici, koja će se održati 7. svibnja. Sve investicije, koje su trenutno u tijeku na području Preloga, nastavljuju se uobičajenim tempom, ali je najavljena preraspodjela u Proračunu u cilju da se troši samo na ono što je nužno te vitalno za ovo krizno vrijeme, uzrokovano epidemijom koronavirusa.

Upravo nastavkom ulaganja, poput projekta komunalnog uređenja Gospodarske zone Prelog Sjever, vrijednog više od 12 milijuna kuna, pomaže se i gospodarstvu te očuvanju radnih mjesta. 

Ključne riječi: grad prelog,

Komentari

23.04.2020. 17:19h Zadnja izmjena: 23.04.2020. 17:26