Najznačajnija manifestacija kulinarske struke u Hrvatskoj 14. "Dani hrvatskog kulinarstva" održat će se u periodu od 4. do 8. travnja 2022. u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama, okljupljajući kuhare i slastičare s područja Hrvatske, ali i šire.
Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.
Natjecateljski dio popratiti će brojne radionice i predavanja namijenjena stručnom usavršavanju kuhara i slastičara i šire javnosti. Kao i proteklih godina, na natjecanjima se očekuje više od stotinu sudionika, brojne polaznike radionica te više stotina posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske.
U pet dana manifestacije održat će se:
- kategorija kuharstva: 13 kategorija + podkategorije (pobjednik osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu)
- kategorija slastičarstva: 4 kategorije + podkategorije (pobjednik osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u slastičarstvu)
- Kamelija kup:; natjecanje učenika završnih razreda srednje škole
- Bocuse d'Or Croatia: nacionalno kvalifikacijsko natjecanje za predstavnika na najprestižnijem svjetskom natjecanju u kulinarstvu - Bocuse 'd Or Europe
Komentari