Najbolji kuhari dolaze sa sjevera Hrvatske

Objavljeno: 06.04.2011. 15:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Hrvatski kuharski kup pripao je Slađani Herman, iz restorana Herman iz Goričana. Brončana kuharska "medalja" pripala je Željku Bešeniću iz Varaždinskih Toplica...

Slađana Herman iz restorana na graničnom prijelazu Goričan skupila je najviše bodova nakon pet održanih natjecanja Hrvatskog kuharskog kupa te postala vlasnica velike kristalne kuhače za najboljeg u ukupnom poretku. Hrvatski kup doživio je već svoje šesto izdanje, a radi se o iznimno zanimljivom kulinarskom natjecanju, jedinstvenom u svijetu.

Dvadesetak kuhara sudjelovalo je u ovogodišnjem ciklusu i na pet natjecanja održanih u Vinkovcima, Kutini, Čakovcu, Primoštenu i Zagrebu morali su pokazati izuzetna kulinarska umijeća te osmisliti i pripremiti ukupno 15 kreativnih jela i slastica na zadane teme.

Radove natjecatelja ocjenjivali su eminentni kulinarski stručnjaci iz Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza, a natjecatelji su osvajali bodove za svaki plasman među 10 najboljih u kategoriji pojedinog natjecanja. Naposljetku su svi bodovi zbrojeni te su dobiveni najuspješniji sudionici u tri kategorije te u ukupnom poretku.

Sve do posljednjeg kola, održanog u zagrebačkom hotelu Westin, bilo je po nekoliko kandidata za najboljeg u pripremi svečane hladne plate, glavnog jela te deserta, Slađana Herman je odličnim radovima pobjegla konkurenciji te zabilježila prva mjesta u sve tri natjecateljske kategorije.

U ukupnom poretku Kupa pobjednica Slađana Herman je primila veliku kristalnu kuhaču, novčanu nagradu od 10.000 kn te poklon paket sponzora Podravke. I ostali natjecatelji primili su manje kristalne kuhače te novčane nagrade, a na drugo mjesto plasirao se Željko Kukučka iz restorana Cvjetno Studentskog centra Zagreb. Treće mjesto podijelili su Željko Bešenić iz hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama te Predrag Galjevski koji je predstavljao Udrugu kuhara Primorsko-goranske županije. Posljednju kristalnu kuhaču za osvojeno 5. mjesto primila je Snježana Blažičko iz hotela „Termal“ u Daruvarskim Toplicama.

Svečanost dodjeli kristalnih kuhača održana je u sklopu posljednjeg natjecanja u ciklusu i to u kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu na kojoj su brojni uzvanici imali priliku degustirati sva jela pripremljena na natjecanju.

Na samom natjecanju posljednjeg 5. kola Kuharskog kupa sudjelovalo je 10 natjecatelja, s najuspješniji su bili Slađana Herman u pripremi hladne plate, Tihomir Đumlija iz hotela The Westin u pripremi glavnog jela te Kristijan Kodrić iz hotela The Westin u pripremi deserta. U ukupnom poretku prvo mjesto osvojila je Slađana Herman, drugo Tihomir Đumlija, a na treće se plasirao Željko Kukučka.


Komentari