Sve više različitih jezika

Najbolji u Varaždinskoj županiji u stranim jezicima

Objavljeno: 04.03.2016. 09:58

Zadnja izmjena: 04.03.2016. 09:59

Foto: Varaždinska županija

U tijeku županijskih natjecanja iz različitih predmeta, završeno je natjecanje iz stranih jezika za osnovnoškolce i srednjoškolce.

Fran Golub iz I. OŠ Varaždin najbolji je osnovnoškolac Varaždinske županije u poznavanju njemačkog jezika. U tri kategorije, u kojima su se natjecali učenici srednjih škola, najbolji su bili Lana Bogović iz Medicinske škole Varaždin (kategorija učenika drugih razreda koji njemački jezik nastavljaju učiti nakon osnovne škole), Mario Filipašić iz Elektrostrojarske škole Varaždin (kategorija učenika trećih razreda koji njemački jezik nastavljaju učiti nakon osnovne škole) te Magdalena Stepan iz Prve gimnazije Varaždin (kategorija učenika četvrtih razreda koji njemački jezik nastavljaju učiti nakon osnovne škole).

Premda nisu popularni poput engleskog ili njemačkog, u Varaždinskoj su županiji također održana i županijska natjecanja iz talijanskog, francuskog i španjolskog jezika. Tako je Antonija Prgomet iz Prve gimnazije Varaždin pokazala najbolje znanje španjolskog jezika, a Natalija Čukelj iz Gospodarske škole iz talijanskog jezika.

U poznavanju francuskog, natjecanje je održano među osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Među osnovnoškolcima, najbolja je bila Leona Vrtarić iz I. osnovne škole Varaždin, a među srednjoškolcima Lucija Mežnarić iz Prve gimnazije Varaždin.

Komentari