Najmanji Bejenaru osvojio krunu Bigger's Bettera

Objavljeno: 17.12.2011. 11:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: www.fightmag.net

Jedan od najvećih borilačkih spektakla ikad održanih u Hrvatskoj, održan je u petak u varaždinskoj Areni. Riječ je o finalnom turniru Bigger's Better, a kralj  Bigger's Bettera postao je najmanji među osmoricom Constantin Bejenaru koji je u finalu slavio protiv hrvatskog borca Ivice Bačurina...

Constantin Bejenaru u četvrtfinalu pobijedio je 30 kilograma težeg Danaca Eda Monsoa na bodove.

Do finala je stigao svladavši na bodove u polufinalu Francuza Wambu koji je u četvrfinalu bio bolji Rumnja Adriana.

Prva prepreka Bačurinu do finala bio je Nijemca Falin kojeg je noukautirao u drugoj rundi da bi kasnije u polufinalnom susretu slavio protiv Lativijca Breidisa.

Finalni susret bio je izrazito zanimljiv. Obojica boraca bila su vidljivo izmučena, no to ih nije spriječilo da zadnji atom snage daju za osvajanje krune. Bolji je na kraju odlukom sudaca bio Rumunj Bejenaru odnijevši kući krunu Bigger's Bettera i 25 tisuća dolara.

- Ne mogu vjerovati da sam pobijedio, valjda će mi to biti jasnije kada se sve slegne. Svi mečevi su bili teški, ali finalnog sam se najviše pribojavao jer je Ivica odličan. Meč je bio težak, a ja sam presretan što je otišao na moju stranu- rekao je pobjednik Bigger's Bettera  Constantin Bejenaru.

Ivica Bačurin koji je imao svesrdnu podršku s tribina kroz sva tri meča bio je vidno razočaran porazom u finalu.

- Kad prođeš tako daleko skroz do finala i onda izgubiš normalno da ti je žao. Svi su razočarani, Rumunj je bio uzdrman, sudac mi je tada u trećoj rundi dao opomenu i to je presudilo- rekao je razočarani Ivica Bračurin.

Vlasnik Bigger's Bettera Stephan Cabrera bio je oduševljen organizacijom cijelog turnira.

- Ovo je najbolja organizacija i atmosfera koju smo imali do sad. Zadovoljan sam svime i rado bi se vratili na godinu- istaknuo je Stephan Cabrera.

Istaknimo još da je sve susrete prenosio Eurosport pa je više miljuna gledatelja diljem svijeta saznalo za Varaždin što je odlična promocija za sam grad.

Jurica Škoranec postao juniorski europski prvak po WKN federaciji

Mladi Jurica Škoranec prije samog početka finalnog turnira Bigger's Better borio se za titulu europskog prvaka u kickboxingu po K1 pravilima.

Na bodove je pobijedio Mađara Horvata i titulu donio u Varaždin.

Napomenimo još da je prije samog finalnog meča između Bačurina i Bejenarua nastupio i Vanja Kostel. Meč je na kraju proglašen bez pobjednika jer je njegovom protivniku Mađaru Siposu pukla "arkada", a stigli su samo do druge runde.


Komentari