OPĆINA GORNJI KNEGINEC

Najmlađi stanovnici Kneginca zasadili drveće uz školu i vrtiće

Objavljeno: 05.03.2021. 19:52

Zadnja izmjena: 05.03.2021. 19:56

U sklopu kampanje „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021“, Općina Gornji Kneginec se i ove godine uključila u akciju sadnje drveća zajedno s OŠ Kneginec Gornji, te su zasadili pet stabala lipe i dvije sadnice božikovine, a sadnji su prisustvovali i općinski načelnik Goran Kaniški te ravnatelj škole Miljenko Rožmarić.
Po prvi puta nacionalnoj kampanji kolektivne sadnje drveća priključio se i Dječji vrtić Bubamara. Zajedničkim su snagama, maleni i veliki „čuvari prirode”, u vrtićkim dvorištima, u Knegincu i Lužanu, posadili pet stabala.
„Danas smo napravili nešto jako važno!” - rekla su djeca, sudionici akcije.
Kako upravo stabla pružaju mogućnost za smanjenje negativnih utjecaja klimatskih promjena, time pokazujemo i brigu za budućnost našeg mjesta, države, ali i planeta u globalu.
Radost je obostrana. Djeca s ponosom ističu kako su napravili nešto važno i vrijedno za očuvanje okoliša, dok su posađena stabla našla najljepši dom kojim će se širiti dječji smijeh i veselje.
Cilj ove kampanje je stvaranje simbioze građana, institucija i struke na poticanje sadnje svih biljnih vrsta, te stvaranje kolektivnog zadovoljstva zbog aktivnosti usmjerenih na očuvanje okoliša.

Komentari