Šćepanje

Najposjećenija do sada Kolonija okupila 70 umjetnika

Objavljeno: 10.05.2021. 12:55

Zadnja izmjena: 12.05.2021. 10:53

Jutros je sudionike jubilarne 10. Likovne kolonije Sveti Martin u Šćepanju pozdravio varaždinski župan Radimir Čačić, kojega je kao slikara javnost upoznala tijekom proteklih godina u sjeni njegove političke karijere. Akademski pak je slikar Nedeljko Tintor u ime svih sudionika zahvalio Čačiću poklonivši mu svoj rad - njegov portret.

Iako je subota odrana započela maglovito i tmurno, oblaci su se razilazili kako su umjetnici dolazili u Breznički Hum, pa se uskoro tamo sakupilo 70-tero slikarica i slikara s područja sjeverne i srednje Hrvatske, među kojima i bosanskohercegovački umjetnik Hajrudin Osmanagić, zbog čega je 10. jubilarna Kolonija ove godine postala međunarodnom.

- Ponosni smo činjenicom da sve više ljudi podržava ovu našu kulturnu manifestaciju koja je svih ovih godina stasala u važan društveni događaj, što je i sam župan uvodno istaknuo rekavši kako je ovo jedno od najvećih i najvažnijih likovnih okupljanja kod nas – kazao je glavni organizator događanja načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

Dokaz tome je impresivna lista od 70-tero umjetnika iz Čakovca, Varaždina, Zagreba, Velike Gorice, Bjelovara, Križevaca, Karlovca, Zaboka, Krapine, Klanjca, Rijeke i drugih manjih mjesta, među kojima i sudionici svih dosadašnjih Kolonija Sveti Martin Dobra Vein, Vladimir Zopf, Marija Pukec Žigić, Katica Trumbetaš, Marija Tokić i Mladen Palić.

Unatrag 10 godina, otkako se Likovna kolonija Sveti Martin upriličuje, nastao je fundus od 400-tinjak umjetničkih djela koja su dijelom prodana na aukcijama slika u humanitarne i društveno korisne svrhe. Uz općinu Breznički Hum Koloniju su pomogli organizirati Likovna udruga Humščak, umjetnici Ivica Nemec i Mladen Sekovanić te članovi DVD-a Šćepanje.

Komentari