STJEPAN CVEK, NK VARAŽDIN

Najvažnije pitanje ovih dana u NK Varaždin: "Tko ostaje, a tko dolazi?"

Objavljeno: 03.01.2021. 10:23

Zadnja izmjena: 03.01.2021. 10:30

Iako su bili blagdani i praznici predsjednik NK Varaždin, Stjepan Cvek ovih dana intenzivno radi na rosteru igrača za nastavak sezone. Prvenstvo u HT Prvoj ligi nastavlja se već za tri tjedna i nema puno vremena za rekonstrukciju momčadi. 

Nakon poletnog završetka prošle sezone i početak ove 2020/21. sezone bio je obećavajući. Međutim, uslijedio je negativan niz i klub se ponovo našao na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice. Promijenjen je trener i pobjedom nad Hajdukom malo je popravljen mršavi bodovni saldo.

Predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek nije najzadovoljniji s bodovnim saldom. Očekivali ste na kraju polusezone tri ili četiri boda više? 

- Trebalo je i biti više osvojenih bodova ali nažalost zbog pogrešaka i pehova nije. Ali, što je tu je pripremamo se za nastavak sezone i novu godinu. Uvidjeli smo što ne štima pa ćemo to tijekom ove zimske pauze to pokušati riješiti. Najprije se tu radi o dovođenju dva nova igrača. Riječ je o jednom koji nam je potreban u najužem dijelu obrane, te jednog u veznom redu.

Proteklih dana priča se u varaždinskim sportskim krugovima da je vrlo upitan ostanak nekih od stožernih igrača u udarnoj postavi. Đurasek je navodno već vraćen s posudbe u Dinamo, te da je upitan i Drožđek, kojem je navodno ponuđen trasfer u Koreju.

- Ovih dana bit će frekventno u klubu  jer je većina posuđenih igrača ovdje to kraja polusezone. Tako da se još ne zna tko će ostati, a tko se vraća u svoj matični klub. Zato je moguće da bude i dodatnih popunjavanja mjesta. Uglavnom već po prilici znamo koje će pozicije trebati popuniti. Želja nam je imati što manje posuđenih igrača, jer su oni uvijek privremeno rješenje. U potrazi smo, u prvom redu, za kvalitetnim igračima koji mogu kod nas ostati za stalno.

Pred kraj polusezone došlo je do promjene trenera. Nakon Toplaka, momčad je preuzeo trenerski tandem Kastel-Jertec. Hoće li to biti i konačno rješenje za nastavak sezone?

- Što se tiče trenera to smo dogovorili i riješili. Kastel, uz pomoćnika Jerteca ostat će i dalje na klupi. Utakmice koje su vodili dale su naznaku da posjeduju ono što nama treba i da mogu voditi ovu ekipu do cilja, a to je ostanak u Prvoj ligi.

Kakav je plan u naredna tri tjedna priprema, nakon kojih dolazi Rijeka 23. siječnja u Varaždin, a tjedan dana kasnije lokalni derbi sa Slevn Belupom?

- Pripreme počinju u ponedjeljak, 4. siječnja a u još narednih desetak dana očekuju se promjene u igračkom kadru. Pripreme, prema planu odrađujemo u Varaždinu osim ako bude snijega, onda ćemo se nekoliko dana otići izvan Varaždina gdje se može nastaviti trenirati s obzirom na vremenske prilike. 

Komentari