Spomenuo i subvencioniranja prijevoza

Najvrijednijim učenicima i mentorima Štromar danas dodijelio priznanja

Objavljeno: 11.06.2016. 13:31

Zadnja izmjena: 11.06.2016. 13:34

Foto: Varaždinska županija

U sportskoj dvorani Gospodarske škole Varaždin danas je dodjela priznanja najboljim i najizvrsnijim učenicima Varaždinske županije i njihovim mentorima na natjecanjima i smotrama tijekom školske godine 2015./2016. 

Više od 400 učenika osvojilo je prva mjesta na županijskim, jedno od prva tri mjesta na državnim ili sudjelovalo na međunarodnim natjecanjima.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar tom je prilikom istaknuo: – Više od 400 učenika iz Varaždinske županije ostvarilo je velik uspjeh, i to dokazuje da je obrazovanje u našoj Županiji kvalitetnije nego u ostalim dijelovima države.

Štromar je spomenuo i važnost hitnog donošenja odluke o subvencioniranju prijevoza srednjoškolaca za iduću godinu: – Već sad su neki roditelji najavili da, ako neće biti subvencioniranog prijevoza, neće djecu upisivati u srednju školu. To bi bila ogromna katastrofa za budućnost Hrvatske, za budućnost Varaždinske županije i budućnost djece.

Uz župana Predraga Štromara, priznanja učenicima i mentorima podijelili su i zamjenik župana Alen Kišić, predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Komentari