NOGOMET

Najzvučnije pojačanje u dosadašnjem prijelaznom roku - Josip Brezovec u NK Polet iz Svetog Martina na Muri

Objavljeno: 23.06.2019. 15:50

Zadnja izmjena: 23.06.2019. 16:03

Foto: NK Polet (Mihael Breznik)

Josip Brezovec novo je pojačanje NK Polet Sveti Marin na Muri koji od naredne sezone nastupa u 3, HNL Sjever. 

Predsjednik NK Polet, Miroslavom Novinščakom intenzivno radi na slaganju igračke križaljke za sljedeću sezonu pa je tom prigodom stigao i veznjak Josip Brezovec iz prvoligaša Intera iz Zaprešića.

Josip Brezovec svoj nogometni put započeo je u NK Nedeljancu, a u mlađim kategorijama igrao je i za NK Varteks. U seniorski nogomet ušao je povratkom u NK Nedeljanec, pa preko austrijskog FC St. Michael završio u drugoligašu NK Belišće. Karijera ga je odvela natrag u NK Varteks pa iz NK Varaždin u GNK Dinamo, a zatim u NK Slaven Belupo i HNK Rijeka. Potom na posudbu u talijanski Serie B u Spezia Calcio pa natrag u HNK Rijeka. Zatim, odlazi u moldavski Sheriff Tiraspol pa preko NK Slaven Belupo i NK Varaždin u NK Inter Zaprešić. Od sljedeće sezone borit će se u crvenom dresu NK Polet.

Josip u karijeri ima četiri velika trofeja, po jedno nacionalno prvenstvo Hrvatske (GNK Dinamo Zagreb 2010./2011.) i Moldavije (Sheriff Tiraspol 2016./2017.) te po jedan nacionalni kup Hrvatske (HNK Rijeka 2013./2014.) i Moldavije (Sheriff Tiraspol 2016./2017.). Također u svojoj biografiji ima dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske U-21 i jedan postignuti gol.
Ovo je sigurno jedno od najzvučnijih pojačanja kluba iz Svetog Martina na Muri ali i međužupanijskih nogometnih liga. Od Brezovca tako očekuju i prenošenje svog bogatog znanja i iskustva na mlade nogometaše, što će dodatno obogatiti rad u klubu. 

Komentari