GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

Nakon 17. kola Dabrove više brinu ozljede od rezultata i položaja na prvenstvenoj ljestvici

HRS

Objavljeno: 02.03.2020. 09:24

Zadnja izmjena: 02.03.2020. 09:24

Prvi dio natjecanja u Paket 24 Premijer ligi bliži se kraju, preostalo je još samo jedno kolo nakon kojeg se liga razdvaja na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. GRK Varaždin 1930 i ove će se godine natjecati u Ligi za ostanak, ali više brinu ozljede standardnih igrača od pozicije na prvenstvenoj ljestvici.

Pretposljednje kolo tako je riješilo nekoliko dvojbi. Dubrava je dobila derbi protiv Gorice i preuzela vrh ljestvice. Poreč je osigurao Ligu za prvaka. Još se traži četvrti putnik za taj dio natjecanja. Na dnu je ostao prikovan Dubrovnik.

Dva susreta u Istri, i jedan u Bjelovaru kreirali su dio vrha ljestvice u Paket 24 Premijer ligi. Poreč je pobjedom nad Varaždinom 1930, ali i porazom Spačve u Umagu, odnosno Zameta u Bjelovaru, definitivno izborio Ligu za prvaka. Porečani su otpor bitno oslabljenih Varaždinaca slomili tek u posljednjih 15-tak minuta. Gostima su naime nedostajali Sandro Meštrić, Tomislav Špruk i Frano Vujović. Varaždin su vukli Jurica Vidaček i Petar Vojnović s po šest pogodaka, ali to nije bilo dovoljno za raspoložene domaće snage.

Još malo nedoumica

Umag je šokirao Vinkovčane u posljednjoj minuti i znatno im otežao put do Lige za prvaka. Lakše nego što se očekivalo Bjelovar je pobijedio Zamet. Bjelovar je s tri pobjede u posljednja četiri susreta opet pokazao da će biti neugodan za sve u Ligi za ostanak, a Zamet još sve drži u svojima rukama, ali mora pobijediti Dubravu u posljednjem kolu da bude sudionik Lige za prvaka.

Dubrava je gotovo s pola snage pobijedila vodeću Goricu. Dubrava je u jednom trenutku imala plus devet i napad, odnosno priliku da do kraja možda i dostigne minus 12 iz prvog međusobnog susreta, ali se Gorica uspjela stabilizirati i ostati u utrci za prvo mjesto. Za to im treba pobjeda protiv Sesveta u posljednjem kolu i poraz ili remi Dubrave u Rijeci. 

Sesvete su očekivano osvojile nove bodove protiv Dubrovnika kojemu nije pomogao ni novi trener. Silvijo Ivandija bivši trener Dubrovnika, znao je sve dobre i loše strane toga sastava, premda je on doživio dosta promjena od početka sezone. 

Paket 24 Premijer liga - 17. kolo
DUBRAVA – GORICA 29:21
POREČ – VARAŽDIN 30:25
MRK UMAG – SPAČVA VINKOVCI 33:32
MRK BJELOVAR – MRK ZAMET 35:28
MRK SESVETE – DUBROVNIK 30:27

Komentari