traju radovi

Nakon dovršetka obnove ludbreške kinodvorane, ponovno počinju i filmske projekcije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.05.2022. 12:07

Zadnja izmjena: 02.05.2022. 12:07

Pet mjeseci je prošlo od početka obnove ludbreške kinodvorane koja polako dobiva svoje nove obrise. Prva faza koja uključuje građevinske i obrtničke radove bi, prema procjeni, trebala završiti do kraja svibnja.

Osim kulturno – umjetničkih programa, koncerata, konferencija, seminara, tribina, predavanja i ostalih događanja u ovoj moderno uređenoj dvorani tako će se ponovno prikazivati i kino projekcije i to na novoj digitaliziranoj kino opremi koju uz vlastita sredstva Centra sufinancira i Ministarstvo kulture i medija. Kino oprema, doznajemo, biti će isporučena najkasnije do rujna, a svi ostali radovi na uređenju kinodvorane trebali bi završiti do kraja svibnja 2022. godine.

– Radi se o potpunom preuređenju dvorane. Novi je izgled unutrašnjosti, novi je strop, rasvjeta u dvorani. Kompletna rasvjeta pozornice s modernim reflektorima. Pod dvorane je drugačije uređen, stepeničasto, a pozornica dobiva kazališni drveni pod. Ova dvorana neće podsjećati na našu staru dvoranu, kakvu svi pamtimo. – objašnjava Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’. Vrijednost navedenih radova je oko 1.500.000,00 kn.

 

Komentari