MARTIN VUGRINEC - SPIDERMARTIN

Nakon druge pozicije u na Sachsenringu, Martin napada prvu u Lausitzu

Objavljeno: 10.09.2020. 20:22

Zadnja izmjena: 10.09.2020. 20:27

Martin Vugrinec iz Novog Marofa, najbolji hrvatski vozač motora nakon osvojenog drugog mjesta u drugoj vožnji IDM-a, otvorenog prvenstva Njemačke, zadovoljan je i pun samopouzdanja.

Sezona je dugačka i treba biti koncentriran na svakoj utrci, ali i brzo se oporaviti od nekog lošijeg rezultata i nastviti prema konačnom cilju. Za Martina je cilj postavljen vrlo visoko, na najvišem tronu. 

- Imali smo dva uspješna dana na Sachsenringu, rekao je nakon glavne utrke Martin Vugrinec. - Bio sam u top 3 na oba slobodna treninga. Na prvim kvalifikacijama sam upao u gužvu i završio kao peti, ali sam sutradan ujutro bio najbrži na drugim kvalifikacijama i osigurao si treće startno mjesto. Prvi put sam startao IDM utrku iz prvog reda. U prvoj sam se utrci dobro držao, ali mi je nedostajalo malo brzine da napadnem. Ali druga trka, ljudi, druga trka. Cijelo vrijeme sam diktirao tempo utrke i osjećao se u potpunoj kontroli. Taktika je bila savršena sve do zadnjeg kruga. Bez problema sam mogao prijeći na ulazu u prvi zavoj, pa onda i nakon "vodopada". Ipak, odlučio sam čekati zadnji zavoj i nažalost nisam mogao izvući dovoljno brzine na izlazu. Moj stav je: "Drugi je prvi gubitnik". Tako da nisam zadovoljan, ali sam sretan i ponosan. Nakon katastrofe u Assenu sabrao sam se i ponovo dignuo. Jer to rade prvaci. I upravo zato sam ponosan. I iskreno, trenutno sam taman dovoljno ljut na sebe da odradim odličan posao u Lausitzu, dodao je na kraju Martin.

 

Komentari