potpisan ugovor

Nakon II. Osnovne škole, još jedna škola u Varaždinu ide u energetsku obnovu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.07.2019. 11:22

Zadnja izmjena: 30.07.2019. 11:23

Nakon što je stigla vijest da II. Osnovna škola u Varaždinu ide u energetsku obnovu, sa više od 6 milijuna kuna iz Europskih fondova bit će sufinancirana obnova još jedne škole i to V. Osnovne.

Iz Grada poručuju kako je time uspješno okončano višemjesečno inzistiranje da se riješe tehničke nemogućnosti unosa podataka u sustav eFondovi koje su priječile potpisivanje ugovora između Grada Varaždina, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Gradonačelnik je na adrese Vlade, ministarstava i fonda uputio niz dopisa kojima se hitno tražilo rješavanje nastalih teškoća što je konačno urodilo potpisivanjem ugovora o dodjeli 6.204.585,34 kuna bespovratnih sredstava.

Projektom energetske obnove bit će obuhvaćen prostor cijele škole. Ugradit će se toplinska izolacija ovojnice, kondenzacijska plinska kotlovnica, sustav ventilacije s rekuperacijom i povećati energetske učinkovitost rasvjete. Također, ovim projektom rekonstruirat će se i dotrajale elektroinstalacije škole. Projektirana godišnja ušteda na grijanju/hlađenju iznosit će 73,18 %, a ujedno će se stvoriti bolji uvjeti za odgojno-obrazovnu djelatnost kod djece, povećati kvalitetu, sigurnost i učinkovitost postojećih sustava i objekta te podići opći komfor življenja u objektu. Ukupna vrijednost projekta je 12.226.814,93 kune, a dodatna sredstva bit će zatražena i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Komentari