žalost u biskupiji

Nakon kratke i teške bolesti preminuo je mons. Ivan Godina - generalni vikar Varaždinske biskupije

Objavljeno: 20.03.2017. 12:10

Zadnja izmjena: 20.03.2017. 12:13

Foto: Varaždinska biskupija

Mons. Ivan Godina, generalni vikar Varaždinske biskupije, predsjednik Biskupijskog Caritasa i kanonik prepošt Stolnog kaptola varaždinske katedrale, preminuo je jučer u 66. godini života i 39. godini svećeništva nakon kratke i teške bolesti u zagrebačkoj bolnici Dubrava.

Mons. Ivan Godina rođen je 6. studenog 1951. g. u Domašincu u župi Dekanovec u  Međimurju. Pohađao je Nadbiskupsko sjemenište i gimnaziju u Zagrebu te studij na Bogoslovnom fakultetu, najprije u Zagrebu, a potom i kao pitomac papinskog Zavoda Germanicum et Hungaricum u Rimu na Gregoriani gdje je nastavio i postdiplomski studij do 1986. godine. Za svećenika je zaređen 25. lipnja 1978. g. u zagrebačkoj katedrali.

Bio je član zbora savjetnika Varaždinske biskupije, član Upravnog vijeća Biskupijske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, član Prezbiterskog vijeća, član biskupijskog Ekonomskog vijeća te predsjednik Caritasa Varaždinske biskupije od samog početka.

Oproštaj će biti u četvrtak 23. ožujka, a počet će svetom misom zadušnicom u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u 11.30 sati te će se nastaviti u 14 sati sprovodnim obredom na varaždinskom groblju.

Komentari