CENTRAL EUROPEAN SUPERLEAGUE

Nakon osvajanja hrvatske stolnoteniske Superlige STK Starr kreće po prvi europski trofej

Objavljeno: 08.08.2018. 21:08

Zadnja izmjena: 08.08.2018. 21:18

Foto: Damir Ivančić

Varaždinski STK Starr, prvak Hrvatske polagano počinje s pripremama za novu sezonu. U predstojećoj sezoni planiraju ponovo nastupiti i u Europskoj Superligi.  U ovoj ligi obuhvaćeno je više od 20 stolnoteniskih klubova iz Švicarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske.

Za sezonu 2018/19. modificirana su pravila pa će se tako prvi dio ove lige igrati turnirski i to na način da će se na jednom mjesto okupe ekipe iz jedne skupine i odigraju po tri susreta. Odigrala bi se takva dva turnira nakon kojih bi uslijedila knock out faza.

U ovom natjecanju nastupit će vrlo kvalitetne ekipe iz središnjeg dijela Europe, te se među prijavljenim ekipama nalazi i četiri koje su igrale Ligu prvaka. Od naših ekipa, uz STK Starr treba izdvojiti STK Dr. Časl.

 Od ostalih noviteta liga će promijeniti i naziv u Central European Superleague.

STK Starr je prvi nositelj u muškoj konkurenciji. - Ne skrivamo ambiciju da ove sezone osvojimo CES. U prvom krugu natjecanja igraju se dva turnira u listopadu i u studenome dok se na proljeće igra po kup sistemu do finala. Izvučene su već skupine i nadamo se najboljemu uz naravno najbolje želje da svi budemo zdravi, najavio je Ronald Ređep predsjednik i igrač STK Starr.

Komentari