HNS-a Gornji Kućan

Nakon peticije i 300 prikupljenih potpisa Gornji Kućan dobit će tražene pješačke prijelaze

Objavljeno: 10.08.2016. 12:45

Foto: HNS-a Gornji Kućan

Na inicijativu građana varaždinskoga Mjesnog odbora Gornji Kućan, članovi HNS-a Gornji Kućan prikupili su tristotinjak potpisa kojima traže obilježavanje pješačkih prijelaza u Gornjem Kućanu.

Predsjednica Ogranka HNS-a Gornji Kućan i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždin Andreja Blazinarić istaknula je kako nepostojanje pješačkog prijelaza predstavlja najveću opasnost onim najmlađima: – Na samom potezu od tvrtke MIV pa sve do VII. osnovne škole u Donjem Kućanu nema ni jednog pješačkog prijelaza, što za građane Gornjeg Kućana, a ponajprije najmlađe sudionike u prometu, predstavlja prije svega veliki problem i opasnost

Potpisi su predani u Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu u tom mjesnom odboru. Predsjednicu Ogranka HNS-a Gornji Kućan primio je pročelnik za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina Mario Sambolec, koji je najavio kako će, s obzirom na velik broj prikupljenih potpisa, problem biti riješen u što kraćem vremenskom roku, a svakako  prije početka nove školske godine.

Komentari