NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Nakon poraza od Dinama II Varaždinci su ostali prvi u 2. HNL, ali pred njima je teško gostovanje u Osijeku

Objavljeno: 11.10.2018. 12:47

Zadnja izmjena: 11.10.2018. 14:07

Iako je Varaždin u prošlom kolu na svom stadionu poražen od ekipe Dinamo II , ostao je na prvom mjestu prvenstvene ljestvice.

Razlog tome je i činjenica da je ekipa Šibenika izgubila na gostovanju u Bijelom brdu od BSK-a 2:1, te su Šibenčani propustili da se bodovno izjednače s Varaždinom na vrhu prvenstvene ljestvice. Osim toga poraz Šibenčana potvrdio je najavu o izjednačenoj ligi, te tako više nema neporaženih momčadi u 2. HNL.

Teško gostovanje

Trener Varaždinaca Miljenko Mumlek ovaj je tjedan radio na vraćanju pobjedničkog mentaliteta u ekipu. Obavio je potrebne razgovore s igračima kako bi uočili pogreške iz prošlog susreta, ali se i pripremili za subotnji susret. Gostovanje u Osijeku kod ekipe Osijek II bi će jedno od najtežih gostovanja.

Ekipa Osijek II okarakterizirana je kao ekipa koja gaji agresivniju igru, te je naglasak na ovotjednim treninzima upravo bio na povećanju agresivnosti kod varaždinskih igrača.  

– Osijek je jedna od najboljih ekipa lige, analizirali smo Osječane ali i naše greške. Polako slažemo momčad za tu utakmicu. Osijek ima manje-više stalnu ekipu, a ne kao kod Dinama koji iz seniorske u drugu momčad vraćaju igrače i tako često rotiraju sastav. Osijek jeu veći broj utakmica odigrao u istom sastavu, stalno su zajedno i uigrani su pa se zna što se može očekvati od njih, dodao je Mumlek.

Ekipa Osijek II do sada ima tri pobjede, tri remije i jedan poraz. Pobijedili su ekipe  Sesveta, Hajduka II i u prošlom kolu ekipu Kustošije u Zagrebu, odigrali bez pobjednika sa Šibenikom, BSK-om i ekipom Lučkog te izgubili samo na gostovanju u Dugopolju. Trenutno su četvrti na prvenstvenoj ljestvici ali imaju isti broj bodova kao drugoplasirani Dinamo II i Šibenik.

Redoslijed prvenstvene ljestvice 2. HNL nakon sedam odigranih kola:

1. Varaždin 15

2. Dinamo II 12

3. Šibenik 12

4. Osijek II 12

5. Međimurje 11

6. Zadar 11

7. Kustošija 10

8. Lučko 9

9. Hrvatski dragovoljac 9

10. Sesvete 8

11. Hajduk II 7

12. Solin 7

13. BSK 7

14. Dugopolje 6

 

Parovi 8. kola, 2. HNL koji se igraju u subotu 13. listopada s poetkom u 15 sati:

  • Solin - Dinamo II                             
  • Sesvete - BSK                   
  • Šibenik - Lučko                
  • Hrvatski dragovoljac - Dugopolje                            
  • Međimurje - Hajduk II                 
  • Zadar - Kustošija                            
  • Osijek II - Varaždin         

Komentari