STOLNI TENIS

Nakon priprema u Varaždinu hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija na jakom ITTF turniru u Češkoj

Objavljeno: 20.08.2019. 10:10

Zadnja izmjena: 20.08.2019. 10:13

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija, koja se pripremala u Varaždinu od 12. do 17. kolovoza za  ekipno Europsko prvenstvo u francuskom Nantesu, danas počinje svoj nastup na jakom ITTF turniru Czech Open.

Ovaj turnir u češkom gradu Olomoucu bit će test za hrvatske reprezetativke, a u sastavu reprezentacije nalaze se i dvije igračice STK Varaždin Petra Petek i Ivana Malobabić. Na pripremama su još bile Mateja Jeger, Ivana Tubikanec, Sun Jiayi i Klara Cakol.

U Nantesu reprezentaciju čeka vrlo jaka skupina s Portugalom i Rusijom.  - Ako nisi prvi svejedno je bili drugi ili treći. To je za nas vrlo teška skupina, ali na to se ne može utjecati. Nama je svaka partija bitna i predstoji nam borba, rekal je hrvatska izbornica Tian Yuan
Portugalke imaju dvije vrlo dobre igračice, Yu Fu (36. na svijetu) i Shao Jieni (89.), dok su tu još nešto slabije Leila Oliveira (187.) i Raquel Martins (396.).

Tian Yuan se s Yu Fu vrlo dobro poznaje, zajedno su osvojile naslov europskih prvakinja dok su bile u Dr. Časlu. Ruskinje su nešto slabije, ali svejedno vrlo dobra reprezentacija. Zato je još važniji nastup na ITTF turniru u Češkoj kako bi sve igračice "izbrusile" svoju formu i što spremnije dočekale početak rujna i EP u Francuskoj.

Komentari