NK VARAŽDIN - NK ISTRA 1961

Nakon uvjerljive pobjede nad Istrom Toplak kaže: "Svjestan sam da smo napravili savršen posao, korona nam je pomogla"

Objavljeno: 20.06.2020. 23:52

Zadnja izmjena: 21.06.2020. 09:02

Nakon pobjede nad izravnim konkurentom, Istrom od 3:0, za pretposljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici trener Samir Topla je vidno zadovoljan iako ne želi širiti euforiju.

Prvo poluvrijeme je proteklo bez golova uz dojam da je Istra čak konkretnije prijetila ali obrana i Nevistić nisu dali da se rezultat promijeni.

- Definitivno, ja sam znao da će se pražnjenje nakon utakmice s Hajdukom morati primijetiti. Iako smo prvi 15 minuta jako dobro ušli u utakmicu, napadali smo, Istra nije mogla ništa ali onda smo izgubili konce igre. Oni su dosta prijetili ali sva sreća niti jedan njihov udarac nije ušao u gol. Malo smo se pod poluvremenom pregrupirali. Ukazao sam igračima koliko je važna ova pobjeda i što nam ona znači. Zatim su odradili vrhunskih 45 minuta. Poentirali kako i kada treba, kao prava natjecateljska ekipa. Presretan sam. Ovo je velika pobjeda, imamo veliku zalihu bodova. Ozbiljna ekipa, kakva mislim da mi jesmo, to ne smije ispustiti.

Golove su postigli tri napadača Obregon, Drožđek i Petković u odlično tempiranim razmacima.

- Pa tu su da zabijaju. Obregon je opet zabio, dao je pravi šmekerski centrforski gol. Ali svi su dobri, obrana je odigrala odlično, dva stopera bez greške. Od tuda sve polazi, mi puno radimo i fazu obrane i fazu napada i to se vidi. Imamo neke kombinacije koje izvodimo nekad s više uspjeha, nekad s manje, nekad su rješenja lošija, nekad bolja. Ali kad sve stavimo na kup i rezulta 3:0, od Istre smo i u međusobnom skoru bolji, ovo je savršeno. 

Kada je Samir Toplak preuzeo ekipu, Varaždin je bio posljednji, a sada ima dva boda više od Istre i sedam bodova više od Intera.

- Daleko je to od kraja. Nećemo ići u euforiju. Treba ići utakmicu po utakmicu. Ja sam svjestan da smo napravili savršen posao, korona nam je pomogla. Mi bez te pauze ne bi mogli napraviti ovaj posao. Ne bi mogli napraviti momčad, ne bi mogli izbalansirati ekipu. Tu je ključ uspjeha jer smo šest tjedana mogli biti skupa. Mislim da smo od mog dolaska osvojili 12 bodova više od Intera. Što je savršenstvo. Rekli su mi, kada sam dolazio da ne uzimam tu ekipu, da ona ne vrijedi ništa. Ali inat je proradio u meni i morao sam pokazati da ta ekipa ima štof.

 

Komentari