U 2019. novo uređenje

Nakon parkirališta u Vidovcu na groblju došao red i na novu ogradu

Objavljeno: 28.12.2018. 12:26

Zadnja izmjena: 28.12.2018. 12:44

Općina Vidovec nastavila je s uređenjem mjesnog groblja u Vidovcu pa je nakon parkirališta sa 105 parkirnih mjesta izrađena i nova ograda.

Groblje je dosad bilo ograđeno žičanom industrijskom ogradom koja je na pojedinim dijelovima bila u lošem stanju te je bila potrebna hitna izmjena iste, a također je bilo potrebno ograđivanje novokupljenih parcela namijenjenih proširenju groblja.

Do sada je Općina Vidovec u mjesno groblje uložila više od milijun kuna. Naime, za potrebe proširenja groblja Općina Vidovec otkupila je dvije parcele uz groblje, a u suradnji s mjesnim odborima krenulo se u izradu potrebne projektne dokumentacije i izgradnju parkirališta sa 105 parkirnih mjesta, a također je uređena grobna kuća kao i grobna kapela obitelji Bužan-Kušević koja od 2011. godine ima status kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Načelnik Hranić zadovoljan je radovima na mjesnom groblju i ističe da se u 2019. godini kreće s uređenjem novog dijela groblja te vjeruje da će krajem iduće godine biti omogućen pokop na novom dijelu mjesnog groblja u Vidovcu.

Komentari