Namirnice uz kojih ćete lakše do željene vitke linije

Piše: eVz / VLM

Objavljeno: 23.01.2011. 12:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Postoje brojne namirnice koje, ako ih se pravilno kombinira, ubrzavaju metabolizam i pomažu organizmu da sagorijeva više kalorija

Većina ljudi zna, da ako žele smršaviti, traba samnjiti unos hrane. Međutim postoje namirnice koje,  ako ih se pravilno kombinira, ubrzavaju metabolizam i pomažu organizmu da sagorijeva više kalorije. Čili papričice broj jedan su kada želite povećati potrošnju unesenih kalorija. Najbolji efekt daju kombinira li ih se sa povrćem, sirovim, kuhanim na pari ili pečenim bez masti, ili pak u kombinaciji s krtim mesom. Nije ih mudro kombinirati s ugljikohidratima.

Brojne su studije dokazale da ananas također djeluje kao ubrzivač metabolizma, pa ne čudi da na tržištu postoje razni pripravci na bazi ananasa koji bi trebali pomoći u gubljenju kilograma. Ipak, najbolje ga je jesti svježeg ili piti kao prirodni sok.

Đumir mnogi zaobilaže zbog ljutkastog oskusa, međutim, doadate li ga jelima, umjesto, primjerice začina koji sadrže razne konzervanse, osim što ćete jesti zdarvije pomoći ćete organizmu da lakše probavi unesenu hranu.

Limun je, zbog svoje blagotvorne kiseline, pronašao svoj put do dnevne rutine mnogih zvijezda. A želite li pospješiti probavu, nutricionisti savjetuju, da ujutro, na tašte, popijete čašu mlake vode u koju ste iscijedili polovicu limuna.

Jogurt je veliki saveznik svih onih koji žele do vitke linije. Osim što regulira crijevnu mikrofloru, jogurt pomaže u bržem mršavljenju. Najbolje je konzumirtai ga čistog, ili uz dodatke voća, ali be šećera, i to onaj od obranog mlijeka.

Grickanje celera, kaže Angelina Jolie, pomoglo joj je da se nakon poroda vrati u top formu. A da celer uistinu pomaže svjedoči činjenica da "prži" kalorije. Naime, organizam na njegovu razgradnju mora potrošiti više energije nego što ta zelena biljka sadrži.


Agencija VLMKomentari