probudite uspavanu kreativnost

Napišite kratku priču, zabavite se, sudjelujte i osvojite vrijednu nagradu

Objavljeno: 07.02.2017. 09:30

Zadnja izmjena: 07.02.2017. 09:34

Foto: Muzej anđela

Varaždinski Muzej anđela i ove godine poziva afirmirane i neafirmirane pisce na sudjelovanje u Natječaju za kratku priču. Teme ovogodišnjeg natječaja odnose se na nematerijalne vrijednosti, suosjećajnost, dobročinstvo, duhovnost i bajkovitost te na ostale slične teme.

Tekst mora zadovoljiti ove uvjete: 

– mora biti izvoran i neobjavljen,

– ne smije biti dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima),

– u natječaju mogu sudjelovati svi, bez obzira pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom,

– autori se natječu isključivo s jednim radom o temi koja govori o važnosti nematerijalnih vrijednosti, suosjećajnosti, dobročinstvu, duhovnosti, bajkovitosti i sličnim temama,

– rad potpisan šifrom, treba poslati poštom na CD-u (u formatu Worda .doc) i ispisan na papiru u tri primjerka,

– u posebnoj kuverti treba poslati osobne podatke o autoru (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rođenja) i šifru,

Radove će odabrati stručno povjerenstvo koje se sastoji od tri člana, a odabrani će se radovi objaviti na web stranicama Muzeja anđela, a poslije i u tiskanom izdanju. Dodjeljuju se tri ravnopravne nagrade (radovi slikara Željka Prsteca), ali i posebna nagrada Muzeja anđela - Marijina nagrada.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti u povodu Dana anđela čuvara, 2. listopada 2017. godine u Muzeju anđela u Varaždinu. Tom će prigodom i nagrađeni autori čitati odabrane radove.

Rok za predaju priča je 1. srpanj 2017. godine.

Komentari