Napokon počinju radovi na obnovi škole u Lepoglavi

Objavljeno: 21.06.2011. 09:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: lepoglava.net

Napokon počinje obnova Osnovne škole Ante Starčević u Lepoglavi. Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva raspisalo je i provelo javni natječaj za izvođača radova i oni će početi do kraja lipnja.

Žamor učenika u školskim klupama i viku na školskim hodnicima ovog ljeta u zgradi Osnovne škole Ante Starčevića u Lepoglavi neće zamijeniti praznični mir i tišina već lupanje batova, buka raznih strojeva i vika radnika.

Natječaj je raspisan, proveden je postupak i za izvođača radova odabran je obrt "Građevinarstvo" iz Svetog Ivana Zeline s kojim su ministar Božidar Pankretić, u ime Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, i gradonačelnik Marijan Škvarić, u ime Grada Lepoglave, potpisali ugovor prema kojem radovi moraju početi do kraja lipnja.

Ugovoreni su radovi vrijedni 1,7 milijuna kuna od čega će 80 posto sredstava ili 1,36 milijuna kuna osigurati Ministarstvo,  a 20 posto ili 340 tisuća kuna Varaždinska županija i  Grad Lepoglava.

Podsjećamo, radovi su trebali početi još prije tri godine kada je Grad Lepoglava s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva potpisao ugovor o njihovu financiranju iz programa EIB II.

Škola je pripremila sve dokumente, Županija i Grad osigurali su sredstva, ali je Ministarstvo praktički šutjelo sve do nedavno kada je napokon raspisan natječaj i odabran izvođač radova. Reklo bi se u zadnji tren jer je postojeća građevinska dozvola bila pred istekom.

Školsku zgradu očekuju vrlo zahtjevni građevinski zahvati. Bit će postavljen novi krov i stolarija, a uredit će se i fasada. Kad se učenici vrate s ljetnih školskih praznika, dočekat će ih "ušminkana" škola.


Izvor: lepoglava.net


Komentari