Narodnjaci iskazali podršku Habušu i počeli planirati lokalne izbore

Objavljeno: 25.02.2012. 07:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Novo vodstvo Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije na čelu s predsjednikom Predragom Štromarom i tajnikom Alanom Košićem održalo je svoju prvu sjednicu Predsjedništva na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji, ali i pripremama za lokalne izbore.

Novi predsjednik ŽO HNS-a, ujedno i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, predstavio je buduće aktivnosti strane, raspodijelio zadatke i naznačio ciljeve u nadolazećem razdoblju, od kojih je kao najvažniji izdvojio povećanje izabranih čelnika lokalnih jedinica u Varaždinskoj županiji.

- S radom i obilaskom naših Podružnica krećemo odmah kako bismo na vrijeme osmislili specifične projekte za svaku sredinu te definirali adekvatne kandidate. Svaka naša općina ili grad zaslužuju poseban pristup pri čemu je na nama velika odgovornost prepoznati interese i potrebe građana te im kroz konkretne i ostvarive projekte ponuditi najbolja rješenja. Po tome smo uostalom i poznati pa brojne inicijalno HNS-ove projekte danas kopira država - istaknuo je Štromar podsjetivši kako su sadašnja četiri ministarska mjesta i petnaest mjesta u parlamentarnom klubu zastupnika najveći uspjeh HNS-a u više od 20 godina djelovanja na političkoj sceni u Hrvatskoj za koji i ŽO HNS-a Varaždinske županije, kao najsnažnija i najbrojnija organizacija, snosi velik dio zasluga.

Tijekom sjednice, a u kontekstu medijskih pokušaja diskreditiranja aktualnog gradonačelnika Varaždina, izražena je bezrezervna i neupitna podrška Predsjedništva Goranu Habušu, inače potpredsjedniku Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

Naime, on je nedavno u svojstvu predsjednika Podružnice GO Varaždin na osobno inzistiranje podnio ostavku na to mjesto, ali i dalje ostao član gradskog Predsjedništva te potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a.

Pritom su se članovi složili kako je ova odluka unutar varaždinske Podružnice bila u potpunosti opravdana i logična iz razloga jer će novo čelništvo još snažnije pružati podršku gradskoj izvršnoj vlasti te bolje pripremati teren za nadolazeće izbore.

Predsjednik županijskih narodnjaka Predrag Štromar je izvijestio Predsjedništvo i kako je središnji odbor HNS-a podržao prijedlog Predsjedništva stranke kojim je za još jedan mandat na čelu stranke predložen Radimir Čačić, dok su kandidati za njegove potpredsjednike Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak.

Pojasnio je kako je time u HNS-u započeo otvoreni kandidacijski postupak koji će biti zaključen izborom novog vodstva stranke na Saboru 17. ožujka 2012. godine, obzirom da je prijedlog Središnjeg odbora samo jedan od načina za kandidiranje, te svi članovi koji žele istaknuti svoju kandidaturu za bilo koju funkciju u stranci to mogu učiniti prema pravilima propisanima Statutom stranke.

Stranka će, uz novog predsjednika i potpredsjednike, na izbornom saboru birati i Nadzorni odbor, Sud časti te Odbor za Statut.

Komentari