Naručen Glavni projekt za dogradnju Dječjeg vrtića Novi Marof

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.07.2015. 19:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Novi Marof

Gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je s Connecto projektom d.o.o. Varaždin ugovor o projektiranju Glavnog projekta za dogradnju Dječjeg vrtića Novi Marof...

Projekt obuhvaća boravišne jedinice koji uključuju: 4 sobe dnevnog boravka za djecu, blagavaonu, garderobu i sanitarni prostor za odgajatelje, prostor  za domara, spremište i arhivu.

Vrijednost projektne dokumentacije je 108.750,00 kuna a završetak njezine izrade očekuje se kroz 2-3 mjeseca nakon čega će Grad trebati izvaditi građevinsku dozvolu i početi postupak javne nabave. Slijedi kandidatura ovog projekta za Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014 – 2020 i mjeru 7.4. Predviđena vrijednost radova je oko 6 milijuna kuna.

- Grad Novi Marof godišnje u predškolski odgoj ulaže 2,6 milijuna kuna. Ovo će biti velika investicija, no djeca i njihov smještaj moraju biti prioritet. Pedagoški standardi predškolskog odgoja traže svoje i tu nema kompromisa. Drago mi je što će naša djeca moći ugodnije provoditi svoje vrijeme u vrtiću, a tete i vrtićko osoblje kvalitetnije i lakše obavljati svoj posao - izjavio je gradonačelnik.

Komentari