I medalje koštaju

Naši robotičari su pet godina u svjetskom vrhu, a nemaju novaca za pripremna natjecanja

Objavljeno: 17.03.2016. 16:31

Zadnja izmjena: 17.03.2016. 16:31

Foto: Robofreak

Hrvatska reprezentacija robotičara u kojoj su četvorica Ludbrežana i dvoje Varaždinaca ovih dana se priprema za predstojeća natjecanja uoči svjetskog prvenstva. No, kako doznajemo od prof. Ivice Kolarića, reprezentaciji ima skroman budžet te vodstvo nastoji pronaći sponzore i donatore...

Iako smo pet godina u vrhu svjetske robotike, nedostaju nam sredstva kako bi bez problema sudjelovali na pripremnim natjecanjima u Austriji, Slovačkoj i Portugalu, naglasio je prof. dipl.ing. automatike i robotike Ivica Kolarić.

- Članovi ekipe među kojima su Sven Vojnović i Noa Šoić iz Varaždina ovih dana se intenzivno spremaju za natjecanja. Razmišljamo i o budućnosti te namjeravamo izraditi nove robote za svjetsku smotru koja će iduće godine biti u Japanu. Riječ je o značajnoj investiciji jer mi ne kupujemo serijski izrađene robote – rekao je Kolarić.

Podsjećamo, na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu u Kini ekipa Hrvatske bila je prva u disciplini Robo-Soccer, a osvojena su i tri druga mjesta.

Si koji to žele našim robotičarima mogu pomoći uplatom donacije Hrvatskom društvu za robotiku, IBAN:HR7723600001101559308

Komentari