Varaždinski kajakaš Matej Herkov nedavno je nastupio na Prvenstvu Hrvatske te osvojio tri medalje u seniorskoj konkurenciji. Zlatom se okitio u ekipnom dijelu te pojedinačno u sprintu, dok je srebro osvojio u kanuu dvosjedu s klupskim kolegom Davidom Rožmarićem. Herkov uskoro seli u Zagreb, gdje mu počinju fakultetske obveze, a trenirat će sa kajakašima  zagrebačkog Jaruna. No, hoće li se registrirati za zagrebački klub ili i dalje veslati za Varteks još je nepoznanica...

Iako je osvojio tri medalje na Prvenstvu Hrvatske, Herkov nije previše zadovoljan.

- Nisam previše zadovoljan, uvijek se može bolje. No ove godine polagao sam državnu maturu, a i radio sam da si zaradim za troškove studentskog život u Zagrebu pa sam malo van forme - istaknuo je Matej Herkov.

Herkov u listopadu seli u Zagreb, gdje će studirati na Kineziološkom fakultetu, a trenirat će sa kajakašima i kanuistima Jaruna.

- Kod nas u Varteksu je problem što nemamo trenera. Prepušten si praktički sam sebi, dok u Zagrebu imaju profesionalnog trenera koji te tjera da radiš pa ću tamo sigurno napredovati. No, ne znam hoću li i dalje veslati za Varteks ili prijeći u Jarun - rekao je Matej kojeg smatraju nasljednikom Emila Milihrama iako Milihram vesla u kanuu.

Iako će mu fakultet biti na prvom mjestu, Herkov vjeruje da će i dalje moći mukotrpno trenirati kako bi i dalje bio u sastavu hrvatske reprezentacije s kojom bi mogao nastupati na europskim i svjetskim prvenstvima.

- Cilj je nastupiti u sprint utrci na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji, a san je da budem među prvih deset jer u toj disciplini nitko od hrvatskih kajaša to nije postigao - istaknuo je varaždinski kajakaš koji žali što kajakaški sprint nije olimpijski sport.

Više od 100 medalja

 U svojoj karijeri Herkov je osvojio stotinjak medalja s brojnih natjecanja. Posebno mu je žao što prije godinu dana na juniorskom Europskom prvenstvu u srpskom Kraljevu nije stigao do medalje u kajaku jednosjedu.

- Na svečanom otvorenju nosio sam hrvatsku zastavu i neki čovjek me pogodio čašom te sam morao na šivanje. Mjesto ozljede smetalo mi je pri veslanju pa sam u pojedinačkoj konkurenciji stigao do 11. mjesta što mi je posebno žao jer da sam bio zdrav vjerojatno bio osvojio medalju - zaključio Matej Herkov.

Komentari

21.09.2012. 15:01h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: eVarazdin