tradicionalna manifestacija

Foto - Nastavak duge tradicije, podignut klopotec u Oštricama najavio skorašnju berbu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.08.2022. 15:15

Zadnja izmjena: 14.08.2022. 16:32

Foto: Grad Novi Marof / Tamburaški sastav Skandali

Udruga vinogradara i voćara „PINTA“ Novi Marof i ove je godine povodom Lovrečeva organizirala već tradicionalnu manifestaciju, podizanja klopotca. Ove je subote klopotec za dobar početak vinogradske sezone podignut kod kapelice u Oštricama – Kotari.

Tradicija postavljanja klopotca njeguje se od 1999. godine, otkad i postoji Udruga vinogradara i voćara Pinta, jedna od najbrojnijih udruga vinogradara na području Varaždinske županije koja ima više od 160 članova. Posljednje dvije pandemijske godine sve su vinogradarske manifestacije, pa tako i podizanje klopotca, bile u manjem obimu, no sad se sve vratilo na staro.

- Ove je godine bilo doista lijepo, puno, bogato i fešta je bila odlična. Gostima smo ponudili jela s roštilja, kotlovinu i grah, uz odličnu domaću kapljicu i glazbenu pratnju Tamburaškog sastava Skandali, a doživljaj su uljepšali i kuburaši Grebengradske haramije – rekla je predsjednica Pinte.

Pozivu na podizanje klopotca odazvali su se i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i voditeljica Turističkog ureda Renata Horvatić.

-Drago mi je da i ove godine mogu nazočiti podizanju klopotca. Našim brojnim vinogradarima ovo je važan događaj i želim im dobru berbu, te da i dalje nastave s proizvodnjom odličnog vina. S našim vinogradarima, vinarima i udrugama njegujemo kvalitetnu suradnju te ćemo ih rado podržavati i dalje – rekao je Jenkač.

Za glazbu uživo pobrinuo se Tamburaški sastav Skandali.

Komentari