Nastavak projekta "Proizvod s e-Garancijom"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.12.2013. 09:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U Županijskoj palači u Varaždinu 4. prosinca održana je druga po redu prezentacija projekta pod nazivom "Proizvod s e-Garancijom - PeG".

Spomenuti proizvod predstavlja aplikaciju zamišljenu kao implementiranje visokih tehnologija i Interneta koja krajnjem korisniku omogućuje dobivanje dodatnih informacija o kvaliteti hrane koju konzumira.

Idejni začetnik ovog projekta Budimir Jelovica pojasnio je kako se pomoću PeG sustava i QR koda koji se u obliku naljepnice lijepi na sam proizvod, putem takozvanih "pametnih telefona", omogućuje pristup na internetsku stranicu s podacima o dotičnom proizvodu i njegovu proizvođaču. Za krajnje korisnike to znači dobivanje dodatnih informacija i opći uvid u  sam proces proizvodnje.

Interes za sudjelovanje u provedbi projekta PeG dosad su iskazali OPG Franić, OPG Namjesnik, OPG Petrović, Uslužna uljara Presečki, Mljekara Marina - PG Bistrović i PPP Zdravko Cafuk, a svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači također se mogu uključiti u projekt.

Idejom projekta zadovoljni su i poljoprivredni proizvođači, od kojih neki već koriste ovu aplikaciju, a svoja iskustva podijelili su tijekom rasprave koja je uslijedila nakon prezentacije.

- Ovaj projekt važan je za samu promociju naših proizvoda, kao i za dobivanje dodatnih informacija o njihovoj kvaliteti. Ovim putem se zahvaljujemo Varaždinskoj županiji na pomoći oko sufinanciranja te se svi zajedno nadamo pozitivnom rezultatu u primjeni projekta - kazao je poljoprivrednik Stjepan Bistrović, koji se bavi proizvodnjom mlijeka.

Prezentaciji projekta PeG prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije dr. sc. Dragutin Vincek.

Komentari