Cirkularni štrajk

NASTAVAK ŠTRAJKA U Varaždinskoj županiji škole će i danas biti u blokadi

Kao što je najavljeno, jučer se u svim osnovnim i srednjim školama održava štrajk pa djeca nemaju nastavu. Prema pisanju Večernjeg lista, danas će u štrajku biti samo škole iz Varaždinske županije te Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Međimurske županije.
Objavljeno: 10.10.2019. 12:55

Zadnja izmjena: 11.10.2019. 07:47

Kao što je najavljeno, jučer se u svim osnovnim i srednjim školama održava štrajk pa djeca nemaju nastavu. Prema pisanju Večernjeg lista, danas će u štrajku biti samo škole iz Varaždinske županije te Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Međimurske županije.

Podsjetimo, radi se o cirkularnom štrajku, što znači da su jučer sve škole bile u štrajku, dok će od danas u blokadi sudjelovati škole pojedinih županija.

Kako piše Večernji list, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec istaknuo je kako kako je cirkularni štrajk zamišljen kako stalni pritisak - Svaki dan ćemo objavljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novina u, nismo mi to izmislili, nismo tako kreativni, ali iskustva smo pronašli u europskim i svjetskim sindikatima. Vani znaju štrajkati javne službe na taj način. Mi smo ovo zamislili kao stalni pritisak i da učinimo najmanju štetu našim korisnicima - našim učenicima. Imat će zorni prikaz građanskog odgoja - rekao je Mihalinec. 


 

Komentari