Nastavak uređenja komunalne infrastrukture na lepoglavskom području

Objavljeno: 02.10.2014. 20:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/Lepoglava - uredjenje komunalne infrastrukture

Slijedeći programe gradskih mjesnih odbora i njihove zahtjeve za uklanjanjem utvrđenih nedostataka odnosno sanaciju nastalih oštećenja na komunalnoj infrastrukturi, Grad Lepoglava je pokrenuo još jedne ovogodišnje radove tekućeg održavanja komunalne infrastrukture na cijelom gradskom području.

Riječ je o zadnjem ovogodišnjem obuhvatu radova tekućeg održavanja. Ukupno je za taj program u gradskom proračunu u 2014. godini predviđeno 900.000 kuna.

Između ostalog, uređuju se bankine i saniranju oštećenja na lokalnim prometnicama te se grade novi i uređuju postojeći odvodi, propusti i kanali.

- Zahvaljujući redovitom tekućem održavanju postojeće komunalne infrastrukture na cijelom gradskom području izbjegli smo veće štete od elementarnih nepogoda. Uz angažman Grada Lepoglave, koji nije izostao ni ove godine kada je tekuće održavanje u pitanju, potrebno je i da građani, u skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu, preuzmu obavezu održavanja javne površine uz vlastitu česticu. Interes je Grada, a i svih građana da komunalna infrastruktura bude u punoj funkciji i služi svojoj svrsi pa stoga svatko mora preuzeti dio svoje odgovornosti za njeno održavanje – poručio je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.

{gallery}Lepoglava - uredjenje komunalne infrastrukture{/gallery}

Komentari