Grad Lepoglava

Foto - Nastavlja se inicijativa za obnovu pavlinskog samostana u Lepoglavi

Grad Lepoglava

Objavljeno: 08.06.2023. 18:25

Zadnja izmjena: 08.06.2023. 18:43

U okviru nastojanja Grada Lepoglave da se inicira i potakne potpuna obnova pavlinskog samostana i revitalizacija, održan je sastanak na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić predstavnicima Varaždinske županije predstavio postojeće projekte obnove i revitalizacije pavlinskog samostana u Lepoglavi.

S generacijama i s vremenskim razdobljem u kojem je samostan nastao i razvijao se, kao i s trenutnom situacijom vezanom za obnovu samostana, sudionike sastanka upoznao je župnik lepoglavske župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Nenad Piskač.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić istaknuo je kako se ne smije dogoditi da ovakvo naslijeđe ne bude sačuvano za buduće generacije.

- Želimo podijeliti i razmijeniti ideje te pronaći mogućnosti da se jedno ovako kulturno-povijesno zdanje, koje je značajno ne samo za Grad Lepoglavu već i za Varaždinsku županiju i Hrvatsku, obnovi i stavi u funkciju razvoja ne samo lepoglavskog kraja već i šire zajednice. Dakako, želimo da u taj proces budu uključeni svi relevantni dionici - Varaždinska biskupija koja je vlasnik samostana i njime upravlja, Grad Lepoglava, Varaždinska županija i država Hrvatska - istaknuo je Škvarić.

Komentari