U ožujku prošle godine u Općini Vidovec  započeli su radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava  kao prvoj od svih jedinica lokalne samouprave koje su uključene u projekt Aglomeracije Varaždin.  

Dosad su izvedeni radovi u nekoliko naselja diljem Općine Vidovec: Nedeljanec -Poljska , Kratka i Nova ulica te odvojak Varaždinske ulice, Cargovec-Vrtna ulica, Zamlača – Plitvička, Livadska, Ledinska i Zavrtna ulica, Tužno – Kratka ulica i Goranec te područje ŽC 2061 između naselja Tužno i Krkanec.

Radovi se nastavljaju i dalje te se trenutno provode u Ulici Ivice Uranića, a radove su obišli načelnik Bruno Hranić i njegov zamjenik Dubravko Zavrtnik koji je također aktivno uključen u provedbu cjelokupnog projekta.

Projekt Aglomeracije Varaždin obuhvaća izgradnju sustava javne odvodnje ukupne duljine 241,487 km, 108 precrpnih stanica, tri kišno-retencijska bazena te sanaciju 2,654 km postojećih gravitacijskih cjevovoda. Nositelj Projekta Aglomeracije je tvrtka Varkom d.d. dok su jedinice lokalne samouprave projektni partneri. Projekt ukupne procijenjene vrijednosti 855,8 milijuna kuna uspješno je kandidiran za europska sredstva te financijska potpora Europske unije iznosi 488,7 milijuna kuna dok se ostatak financira iz nacionalnih sredstava - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (40 posto), Hrvatske vode (40 posto) i jedinice lokalne samouprave (20 posto).

Vrijednost projekta za Općinu Vidovec iznosi 55 milijuna kuna, a najveći dio financiran je  iz Kohezijskog fonda Europske unije dok će se 5.5 milijuna kuna izdvojiti iz općinskog proračuna.

- Ovo je najvažniji projekt za našu općinu u koji smo uložili ogromni napor. Zadnjih nekoliko godina uz pripremu projektne dokumentacije veliki dio poslova Općina Vidovec obavila je u sređivanju imovinsko pravnih odnosa, a za taj dio posla  imenovan je općinski vijećnik Ivan Benček koji je i profesionalno bio vezan za ovakve projekte - rekao je načelnik Bruno Hranić te naglasio da se unatoč raznim pričama s izgradnjom kanalizacijskog sustava nije stalo.

Ključne riječi: aglomeracija, Vidovec, vidovec,

Komentari

18.01.2019. 08:17h Zadnja izmjena: 18.01.2019. 08:19