NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Nastavlja se "križni put" varaždinskog prvoligaša

Objavljeno: 04.01.2020. 12:13

Zadnja izmjena: 04.01.2020. 12:51

Nako kratke zimske pauze, danas su počele trotjedne pripreme NK Varaždina za nastavak natjecanja u Hrvatski telekom Prvoj ligi.

Najočekivanije vijesti bile su one o pojačanjima, a njih je priopćio predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek. Od dogovorenih posudbi u Varaždin se vratio Domagoj Drožđek i Pape Assane.

Međutim, vijest dana je bila da nemaju očekivane uvjete za treniranje, jer teren s umjetnom travom još uvijek nije gotov. - Umjetna trava nije gotova pa ćemo najvjerojatnijen prije otići u Međugorje i ostati nešto dulje, rekao je Cvek. - Prijelazni rok još traje pa nastavljamo potragu za jednim veznim i jednim igračem u obrani. Traju pregovori s Rijekom, Dinamom i Osijekom, dodao je Cvek.

"To je veliki handikep!"

Trener Luka Bonačić neugodno je bio iznenađen vremenom ali i nedostatkom terena s umjetnom travom jer je pripremio kompletne pripreme u trajanju od tri tjedna, a sada se treba prilagođavati novim uvjetima.

- Problemi su ovo vrijeme i hladnoća, smrzao se teren a nažalost umjetna trava nije gotova. To je veliki hendikep za nas. Mi trebamo nogometni teren da bi radili. Nećemo kukati, morat ćemo se snaći, improvizirati. Imamo nekoliko solucija, reako je Bonačić. 

Momčad je imala dva tjedna odmora, što je dobro došlo za sve one koji su bili ozlijeđeni, kako bi kompletni počeli pripreme. Od igrača koji su napustili klub tu su Lisakovich i Adžić, a postoji mogućnost da se još nekom od igrača predloži odlazak u drugu sredinu.

- Dosta je bilo ozlijeđenih i neki nisu bili zdravi na kraju jesenskog dijela, prisjeća se Bonačić. -  Sada treba kvalitetno pripremiti igrače. Već 2. veljače dolazi nam Hajduk. Mislim da se u ovom periodu ne može napraviti veliki pomak ali vjerujem da ćemo se osnažiti. Treba nam lijevi bek centarfor i play, te jedan defanzivni igrač. Dobili prema naprijed Drožđeka, pa imamo kvalitetnije pokrivenu tu poziciju nego što smo imali. Stručni stožer je napravio i napravi će ono što je moguće, što se tiče pojačanja. Ipak 51 bod je na stolu i sve je otvoreno. Moramo zgrabiti više bodova od Intera i Istre, zaključio je Bonačić.

Na pripreme u Međugorje trebalo se ići 10. siječnja, ali sada postoji mogućnost da se ode dva dana prije. U pripremnom razdoblju odigrat će se pet prijateljskih utakmica, za sada su dogovoreni susureti sa Zrinskim, Međimurjem i Murom.

 

Komentari